Už jste slyšeli o červené čočce? Je to jeden z druhů luštěnin, který nenadýmá a je možné ji tudíž bez problémů dávat i dětem a těhotným ženám. Jelikož se nemusí červená čočka namáčet, je její příprava velmi jednoduchá. Připravte si na dnešní oběd tuto jednoduchou a velmi rychlou polévku z červené čočky, mrkve a zázvoru.
V hmoždíři rozetřeme na prášek římský kmín a koriandr, které jsme si před tím opražili na sucho na pánvi.
Mrkev nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji, dokud nezačne pouštět barvu. Poté přidáme na drobno nasekanou cibulku a společně mícháme pár minut na mírném ohni.
Přidáme utřený česnek, celé kousky zázvoru a koření a zlehka osmažíme.
Zalijeme horkým vývarem a přidáme čočku. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem, vyndáme kousky zázvoru a můžeme podávat.
Malinovo-čokoládové muffiny Hrníčkový makovec Hrníčková roláda Hrníčkový kokosový moučník Hrníčkové vdolečky Vynikající omáčka na špagety Hrníčkový olejový velikonoční beránek Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčková domácí veka
Naši partneři