Výborný hrníčkový mazanec recept od naší babičky.
Nejprve si připravíme kvásek: do vlažného mléka nalámeme droždí (je možno i sušené) a lžíci cukru. Necháme odležet. V míse si smícháme mouku, 8 lžic cukru, vanilkový cukr, žloutky, citronovou kuru a sůl. A zalijeme kváskem, zamícháme a nakonec přilijeme máslo vypracujeme těsto. Je možné přidat rozinky namočené v rumu. Těsto necháme v teple vykynout po dobu asi hodinky. Uděláme bochánek, nůžkami na středu vystřihneme křížek a pomažeme žloutkem a posypeme mandlemi. Předehřejeme si troubu. Bochánek vložíme na pečící papír a pečeme asi 20 min na 180°C a potom na 150°C, asi tak dalších 40 min.
Po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
Polohrubá mouka Cukr písek Máslo Mléko Vejce Vanilkový cukr Citronová kůra Citronová kur
Hrníčkové vařené perníčky s kakaem Ovocný moučník Hrníčkové lívance Hrníčkové piškotové řezy s krémem Hrníčkový brumík Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Hrníčkové koblihy Hrníčková bábovka z jablek Hrníčková DIA domácí čokoláda Hrníčková bramborová vánočka
Naši partneři