Palačinky jsou velkou klasikou a určitě nemohou chybět v naší hrníčkové kuchařce. Jednoduchý dezert, který se dá připravit klasicky s marmeládou, kterou doplníte o šlehačku, nebo ji můžete doplnit o různé druhy ovoce. Palačinky jsou výborné v tom, že se dají snadno kombinovat nejenom se sladkým, ale i se slaným. Takže je pak můžete použít s různými směsmi mas či sýrů. Určitě si každý u palačinek najde to své.
Do velké mísy dejte mléko, do kterého rozklepnete vejce, a obojí pořádně vyšleháme.
Do vyšlehaného mléka s vejci postupně přidáváme hladkou mouku a snažíme se, aby při vmíchávání nevznikali hrudky.
Když je těsto připraveno, přidáme ještě cukr a sůl a pořádně vše zamícháme.
Rozpálenou pánev omastěte pomocí mašlovačky olejem, či máslem. Pomocí naběračky vlijte krouživým pohybem těsto na pánev tak, aby se rozlilo po celé pánvi.
Jakmile se na horní vrstvě začnou dělat malé dirky, je první vrstva hotová. Pak palačinku otočte dodělejte ji z druhé strany.
Hotové palačinky dopřipravíme tak, jak je máte rádi. Například s marmeládou či ovocem a vyšlehanou šlehačkou.
Do těsta je možné pro lepší chuť trochu vanilky.
Hrníčkové piškotové řezy s krémem Hrníčkové langoše Hrníčková koprová kulajda Hrníčkový švestkový koláč s mákem Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Hrníčková houska na hamburger Ovocný moučník Hrníčkový jablečný koláč s drobenkou Dvoubarevná bábovka s čokoládou a ořechy Tvarohová dobrota
Naši partneři