Rybízový koláč je klasika českých hospodyněk a naše babičky dělávaly rybízové koláče opravdu báječné. Upečte si teď v sezóně tuto klasiku a vraťte se zpět do dětství, kdy jste netrpělivě čekali, až babička vyndá rybízový koláč z trouby a vy se do něj zakousnete.
Hrubou mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, změklé máslo a prsty vypracujeme drobenku.
Jednu třetinu drobenky necháme stranou. Ke zbylé přisypeme polohrubou mouku promísenou s práškem do pečiva a přidáme vejce se špetkou soli. Postupně přiléváme mléko a vypracujeme řídké hladké těsto.
Vidličkou rozmícháme tvaroh s cukrem, přidáme žloutek a tvaroh rozšleháme na hladký krém. Tvarohovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkým tvořítkem.
Pekáč s vyšším okrajem vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem.
Cukrářským sáčkem na těsto stříkáme tvarohové pruhy a ty střídavě prokládáme červeným rybízem.
Koláč pak posypeme drobenkou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C.
Koláč pak pečeme asi 45 minut.
Hrníčkové malinové koláčky Hrníčkové medové kremrole Jablečné miništrúdly Ovocný moučník Hrníčkové rizoto Hrníčkové loupáčky Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčkové langoše Banánový chlebíček Hrníčková domácí celozrnná bagetka
Naši partneři