Tvarohové dezerty patří k jedním z nejvíce oblíbených, takže jich není nikdy dost. Připravte si tuto hrníčkovou tvarohovou dobrotu, která se skládá z dvajbarevného těsta, tvarohového krému a čokoládové polevy, která je zjemněná kysanou smetanou. Pokud toto postavíte na stůl, zaručeně sklidíte velký úspěch.
Postup na těsto: Všechny ingredience smícháme dohromady a polovinu těsta vlijeme na vymazaného a vysypaného plechu.
Do druhé poloviny vmícháme kakao a rozpustnou kávu a opatrně nalijeme na již vylité těsto na plechu.
Takto připravené těsto vložíme do trouby předehřáté na 180 - 200°C a pečeme asi 20 minut, dokud není těsto upečeno. To můžete zkontrolovat pomocí špejle či párátka.
Postup na krém: Mléko s pudinkem přivedeme pomalu k varu, přidáme máslo, tvaroh a rum a vše pořádně našleháme.
Postup na polevu: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a vmícháme do ní zakysanou smetanu.
Po vychladnutí upečeného těsta naneseme krém, který uhladíme. Navrch naneseme připravenou polevu.
Takto připravený dezert necháme v lednici vychladit.
Koláč Tvaroh Pudink Čokoláda Kakao Káva Máslo Rum Zakysaná smetana
Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčkové koblihy Hrníčkový knedlík Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkový mazanec naší babičky Hrníčkový třešňový koláč Clafoutis Hrníčkové piškotové řezy s krémem Hrníčková tvarohová buchta s povidly Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčkové rohlíky
Naši partneři