Dýňová polévka z Austrálie s pórkem a smetanou.
Očistíme a oloupeme dýni, nakrájíme ji na malé kostky. Oba pórky nakrájíme bílou část na kolečka. Zelenou část pórku dáme stranou na osmažení. Do hrnce dáme pórek a nakrájenou dýni a zalijeme trochou vody, aby bylo dno zalité. Dáme vařit na mírný oheň a necháme zeleninu uvařit hodně doměkka. Sundáme z kamen, zalijeme kuřecím vývarem a mlékem, necháme vychladnout poté dobře rozmixujeme.
Polévku trochu povaříme. Přidáme basalku, muškátový oříšek a sůl s pepřem. Nasekáme si zelenou část pórku a usmažíme na másle, ale jen tak aby to změklo, ne do hněda a přidáme do polévky. Polévka se může servírovat. Na talíři ozdobíme trochu smetany (sladké či kyselé). Polévka má být velice hustá. Kvůli mléku se nesmí vařit klokotem, aby se nesrazila. Jen mírně prohřát až k bodu varu.
Jako příloha jsou nejchutnější čerstvé houstičky ještě teplé a máslem namazané.
Hrníčkové koblihy Hrníčková bramborová vánočka Hrníčkový kokosový moučník Hrníčkové vařené perníčky s kakaem Hrníčková kynutá cmunda Hrníčkový Tiramisu z pomazánkového másla Hrníčková bábovka Hrníčková koprová kulajda Hrníčková tvarohová buchta s Margot Tvarohová dobrota
Naši partneři