Pro milovníky kopru jsme připravili rychlou a velmi snadnou polévku, kterou si hravě uvaříte pomocí hrníčků. Jedná se o hrníčkovou koprovou kulajdu, kterou zvládne i kuchař začátečních. S chutí do toho a přejeme vám dobrou chuť.
Brambory, mrkev a cibuli nakrájím na malé kostičky a vložíme do kastrolu. Zeleninu zalijeme dvěma hrnky vody a jedním hrnkem mléka. Osolíme, přidáme nové koření, bobkový list a přivedeme k varu.
Když jsou brambory poloměkké, přilijeme druhý hrnek mléka, ve kterém jsme rozkvrdlali hladkou mouku. Dále přidáme smetanu, pepř a okyselíme octem. Za občasného míchání vaříme cca. 5 - 10 minut.
Asi 2 minuty před koncem vaření přidáme posekaný kopr.
Odstavíme a případně dochutíme solí a octem. Nakonec vmícháme nakrájené vejce natvrdo a podáváme.
Polévka Mléko Ocet Smetana Kopr Vejce Brambory Mrkev Nové koření Bobkový list
Hrníčkový borůvkový koláč z drobenky Špaldová sněhová bábovka Hrníčkové piškotové řezy s krémem Šlehačkový věnec s ořechy Citrónový chlebíček s malinami a mákem Hrníčkový makovník Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Tvarohová dobrota Hrníčková tvarohová buchta s Margot Hrníčkové koblihy
Naši partneři