Tradiční recept na české vánoční perníčky
Rozehřáté máslo a med smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme vejce.Přisypeme mouku smícháme s práškem do pečiva, anýz a skořici.Vše důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto.Po tě vložíme do chladničky a necháme rozležet, nejlépe přes noc.
Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme různé tvary.Perníčky klademe na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
Upečené perníčky potřeme na plechu štětcem nebo peroutkou namočenou v mléce rozšlehaným se žloutkem.
Vychladlé perníčky ozdobíme polevou
Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčkový chleba Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Jablečné miništrúdly Hrníčkový bezlepkový perník Hrníčkové medové kremrole Hrníčkové loupáčky Hrníčkový brumík Vynikající omáčka na špagety Hrníčkový kokosový moučník
Naši partneři