Tradiční recept na české vánoční perníčky
Rozehřáté máslo a med smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme vejce.Přisypeme mouku smícháme s práškem do pečiva, anýz a skořici.Vše důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto.Po tě vložíme do chladničky a necháme rozležet, nejlépe přes noc.
Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme různé tvary.Perníčky klademe na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
Upečené perníčky potřeme na plechu štětcem nebo peroutkou namočenou v mléce rozšlehaným se žloutkem.
Vychladlé perníčky ozdobíme polevou
Hrníčkové tvarohové řezy Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčkový čokoládový dort Indián Hrníčková domácí nutella Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkové borůvkové muffiny Hrníčkový kynutý meruňkový koláč Hrníčková bábovka Hrníčkové houskové knedlíky Citrónový chlebíček s malinami a mákem
Naši partneři