Hamburger je oblíbeným jídlem v období grilování sezóny a stává se velmi populárním jídlem i mimo ni. Velmi často se dají sehnat dosti nekvalitní hamburgery, takže nejlepším řešením je většinou udělat si svůj vlastní hamburger s ingrediencemi, které máme nejraději. Velmi často jsme ale v obchodě odkázáni na ne příliš kvalitní sladké housky, které se při servírování rozpadají. Je tedy nejlepší, když si upečete housky vlastní. Housky podle našeho receptu jsou skvělé a výborně doplní další kvalitní části, které si do hamburgeru dáte, ať to bude hovězí, vepřové, či vegetariánská placka, doplněná o zeleninu, sýr či smaženou cibulku.
Smícháme v míse všechny sypké ingredience, nadrobíme droždí a přidáme rozpuštěné máslo, mléko a horkou vodu. Vše pořádně smícháme do hladkého těsta. Když je těsto připravené, ještě jej trochu prohněteme rukou. Pokud se těsto lepí, je možné přidat trochu hladké mouky.
Takto připravené těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu vykynout.
Vykynuté těsto trochu prohněteme a uděláme bulky ve velikosti, která nám vyhovuje. Takto připravené bulky vložíme na trochu promaštěný plech, nebo plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme ještě cca. 45 - 60 minut kynout.
Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dle chuti sezamovými semínky.
Takto připravené bulky vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 15 minut.
Upečené housky necháme vychladnout a poté můžeme rozkrojit a plnit dle své chuti.
Hrníčkový fitness ovesný dort Hrníčkové svatební koláčky Hrníčkový makovec Šlehačkový věnec s ořechy Citrónová hrníčková bábovka s mákem Hrníčkové palačinky Linecký hrníčkový rybízový koláč s tvarohem Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Jablečné miništrúdly Hrníčková buchta s cuketou
Naši partneři