Hrníčkově lze kromě pečení i vařit a proto jsme si pro vás připravili vynikající omáčku na špagety, se kterou zazáříte před rodinou i známými. S naší omáčkou na špagety s mletým masem a rajčaty si budete připadat jak v italské restauraci.
Nakrájíme na drobno cibuli a česnek.
Vložíme mleté hovězí maso do kastrolu a dusíme, dokud není krásně hnědě a šťáva, kterou maso pustilo se z větší části neodpaří. Poté maso vyjmeme z kastrolu a dáme do misky.
Do kastrolu, kde jsme dusili maso přidáme olivový olej a když je rozpálený, vložíme cibuli, kterou orestujeme a poté přidáme česnek.
Asi po minutce restování česneku přilijeme bílé víno a na mírném ohni víno zredukujeme na polovinu.
Poté přidáme drcená rajčata, rajský protlak, drcené oregáno a tymián, cukr na zjemnění kyselosti rajčat a sůl. Celou směs pořádně zamícháme a přivedeme k varu.
Když se směs začne vařit, stáhneme oheň na minimum, přidáme orestované maso a bobkové listy, zamícháme a pomalu vaříme asi hodinu.
Před koncem vaření zamícháme do omáčky trochu strouhaného parmezánu a můžeme podávat.
Omáčka Těstoviny Rajčata Bobkový list Oregano Tymián Mleté maso Hovězí maso Bílé víno Parmezán Česnek
Hrníčková mrkvová kolečka Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Šlehačkový věnec s ořechy Hrníčková domácí nutella Dýňová polévka z Austrálie Hrníčková polévka s červené čočky Jablečné miništrúdly Hrníčkové vdolečky Hrníčkové rohlíky
Naši partneři