Hrníčkově lze kromě pečení i vařit a proto jsme si pro vás připravili vynikající omáčku na špagety, se kterou zazáříte před rodinou i známými. S naší omáčkou na špagety s mletým masem a rajčaty si budete připadat jak v italské restauraci.
Nakrájíme na drobno cibuli a česnek.
Vložíme mleté hovězí maso do kastrolu a dusíme, dokud není krásně hnědě a šťáva, kterou maso pustilo se z větší části neodpaří. Poté maso vyjmeme z kastrolu a dáme do misky.
Do kastrolu, kde jsme dusili maso přidáme olivový olej a když je rozpálený, vložíme cibuli, kterou orestujeme a poté přidáme česnek.
Asi po minutce restování česneku přilijeme bílé víno a na mírném ohni víno zredukujeme na polovinu.
Poté přidáme drcená rajčata, rajský protlak, drcené oregáno a tymián, cukr na zjemnění kyselosti rajčat a sůl. Celou směs pořádně zamícháme a přivedeme k varu.
Když se směs začne vařit, stáhneme oheň na minimum, přidáme orestované maso a bobkové listy, zamícháme a pomalu vaříme asi hodinu.
Před koncem vaření zamícháme do omáčky trochu strouhaného parmezánu a můžeme podávat.
Omáčka Těstoviny Rajčata Bobkový list Oregano Tymián Mleté maso Hovězí maso Bílé víno Parmezán Česnek
Hrníčkový čokoládový dort Indián Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrníčkový kokosový moučník Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčková tvarohová buchta s Margot Hrníčkový makovec Hrníčková mrkvová kolečka Hrníčková domácí nutella Hrníčkový knedlík Jablečné miništrúdly
Naši partneři