Bábovka je klasický dezert, kterým neurazíte snad nikoho. Ovšem často se stává, že začnete péct pořád dokola jeden až dva recepty a chtělo by to nějakou změnu. Vyzkoušejte naši zebra bábovku, s tou napoprvé vyrazíte doslova dech a budete muset každému odpovídat na otázku ... jak jsi to udělal / udělala. Je to velmi jednoduchý a snadný recept, který zvládne opravdu každý.
Pořádně vyšlehejte vajíčka, cukr a vanilkový cukr. Postupně vmíchejte olej a po lžičkách přidávejte mouku, smíchanou s kypřícím práškem, a jogurt.
Těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich vmíchejte kakao a ještě jednu lžíci jogurtu.
Do vymazané a vysypané formy dejte do středu dvě lžíce světlého těsta a opět do středu dvě lžíce tmavého těsta. Abyste docílili zebrového efektu, přidávejte postupně po lžících světlé a tmavé těsto, které vždy přidávejte do středu, dokud nepřidáte veškeré těsto.
Připravené těsto dejte do předem předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 50 minut.
10 minut před dokončením přikryjte formu alobalem, aby byla bábovka pořádně propečená a nebyla z vrchu spálená.
Hrníčková houska na hamburger Hrníčkové plněné perníčky Hrníčkové pečené rafaelo Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčkové medové kremrole Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Hrníčkový domácí kinder řezy Dvoubarevná bábovka s čokoládou a ořechy
Naši partneři