Recept na výborného hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, strouhanou kůru, rozinky, kandované ovoce nebo ořechy, vejce a mléko. Těsto promícháme a vlejeme do vymazané a vysypané formy (větší beránková s víkem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50-55 minut.
Pečeme-li beránka v jednodílné formě, připravíme těsto z polovičního množství surovin a pečeme cca 40 minut.
Polohrubá mouka Krupicový cukr Mléko Rozinky Kandované ovoce Ořechy Citronová kůra Vejce Tuk Velikonoční beránek
Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkový knedlík Hrníčkové svatební koláčky Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčkové slané roládky Hrníčkové langoše Hrníčkový borůvkový koláč z drobenky Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčkový makovec
Naši partneři