Recept na výborného hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, strouhanou kůru, rozinky, kandované ovoce nebo ořechy, vejce a mléko. Těsto promícháme a vlejeme do vymazané a vysypané formy (větší beránková s víkem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50-55 minut.
Pečeme-li beránka v jednodílné formě, připravíme těsto z polovičního množství surovin a pečeme cca 40 minut.
Polohrubá mouka Krupicový cukr Mléko Rozinky Kandované ovoce Ořechy Citronová kůra Vejce Tuk Velikonoční beránek
Hrníčková šlehačková třešňová bublanina Hrníčkové muffiny s ořechy Hrníčkový makovec Hrnkový chodský koláč Špaldová sněhová bábovka Hrníčkový karamelový koláč s ořechy Ovocný moučník Hrníčkové medové kremrole Hrnková tortila Hrníčkový kynutý meruňkový koláč
Naši partneři