Recept na výborného hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, strouhanou kůru, rozinky, kandované ovoce nebo ořechy, vejce a mléko. Těsto promícháme a vlejeme do vymazané a vysypané formy (větší beránková s víkem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50-55 minut.
Pečeme-li beránka v jednodílné formě, připravíme těsto z polovičního množství surovin a pečeme cca 40 minut.
Polohrubá mouka Krupicový cukr Mléko Rozinky Kandované ovoce Ořechy Citronová kůra Vejce Tuk Velikonoční beránek
Hrníčková bábovka z jablek Hrníčková šlehačková třešňová bublanina Hrníčkové langoše Banánovo ořechové muffiny Hrníčkové rohlíky Hrnkový chodský koláč Ovocný moučník Hrníčkové borůvkové muffiny Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Hrníčkový rybízový koláč podle babičky
Naši partneři