Recept na výborného hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, strouhanou kůru, rozinky, kandované ovoce nebo ořechy, vejce a mléko. Těsto promícháme a vlejeme do vymazané a vysypané formy (větší beránková s víkem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50-55 minut.
Pečeme-li beránka v jednodílné formě, připravíme těsto z polovičního množství surovin a pečeme cca 40 minut.
Polohrubá mouka Krupicový cukr Mléko Rozinky Kandované ovoce Ořechy Citronová kůra Vejce Tuk Velikonoční beránek
Hrníčkové domácí slané pečivo Hrnkový chodský koláč Tvarohová dobrota Hrníčkový knedlík Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčková buchta s cuketou Hrníčkový makovník Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Šlehačkový věnec s ořechy Hrníčkové koblihy
Naši partneři