Kombinace citrónu a máku v jedné bábovce je kombinace ne tak často používaná, ale je rozhodně zajímavá. V kombinaci s chutí másla, kterou je bábovka prostoupená, získáte naprosto fantastickou bábovku. Pokud jsou doma zvyklí na stále stejné druhy bábovek, s touto jim vytřete zrak.
Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce, šťávu z jednoho citrónu a kůru podle chuti. Poté, co se vše zamícháte, vzniknou z másla malé hrudky, ale to vůbec nevadí.
Přidáme ostatní sypké přísady, včetně máku, a vše pořádně promícháme.
Vzniklé těsto nandáme do vymazané a vysypané formy.
Připravenou formu s těstem vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 50 minut.
Po upečení necháme bábovku vychladnout a poté polijeme citrónovou polevou, kterou vytvoříme vyšleháním moučkového cukru a citrónové šťávy.
Hrníčkové loupáčky Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčkový mazanec naší babičky Hrníčkový olejový velikonoční beránek Hrníčkový knedlík Hrníčkový chleba Hrníčková DIA domácí čokoláda Hrníčkový krémový dort Hrníčkový třešňový koláč Clafoutis Hrníčkový fitness ovesný dort
Naši partneři