Jednoduchý a přesto výtečný chodský koláč zapomocí našich hrníčků
Uděláme kvásek ( vlažné mléko, droždí a trochu cukru ). Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a po té zbylé ingredience a dáme kynout.
Těsto přendáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na 8 dílů a každý z nich vyválíme. Okraje necháme zvýšené.
Plníme různými náplněmi ( můžeme použít i cukrářský sáček ) .Okraje potřeme bílkem a pečeme v troubě cca 20 minut při 180-200°C
Hrníčkový bezlepkový perník Hrníčková polévka s červené čočky Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkové rizoto Hrníčkové rohlíky Hrníčková roláda Hrníčkové tvarohové řezy Hrníčková bramborová vánočka Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčkový rybízový koláč podle babičky
Naši partneři