Jednoduchý a přesto výtečný chodský koláč zapomocí našich hrníčků
Uděláme kvásek ( vlažné mléko, droždí a trochu cukru ). Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek a po té zbylé ingredience a dáme kynout.
Těsto přendáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na 8 dílů a každý z nich vyválíme. Okraje necháme zvýšené.
Plníme různými náplněmi ( můžeme použít i cukrářský sáček ) .Okraje potřeme bílkem a pečeme v troubě cca 20 minut při 180-200°C
Zaplétaný hrníčkový mazanec Ovocný moučník Vynikající omáčka na špagety Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčková bábovka z jablek Hrníčkové máslové sušenky Linecký hrníčkový rybízový koláč s tvarohem Banánovo ořechové muffiny Jablečné miništrúdly Citrónový chlebíček s malinami a mákem
Naši partneři