Hrníčková roláda

1.6341 hvězdiček z 41 hodnocení   
Hrníčková roláda

Rychlí a výtečný recept na roládku, která nesmí chybět na žádné oslavě

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčková roláda

Postup pro přípravu receptu: Hrníčková roláda

Rozdělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak postupně přidáme mouku a prášek do pečiva.Nakonec opatrně vmícháme hotový sníh.

Na plech si vyložíme pečící papír. Těsto vlijeme na plechu a dobře rozetřeme po celé ploše. Plech vložíme do vyhřáté trouby předehřáté na 169 °C . Necháme péct asi 10 minut, dokud nám korpus krásně nezrůžoví.

Teplý korpus necháme na pečícím papíru a i s ním roládu lehce zavineme a necháme vychladnout. Když vychladne, korpus znovu rozmotáme.

Korpus sundáme z pečícího papíru a potřeme krémem nebo marmeládou a znovu zabalíme. Vrchní stranu nazdobíme jak se nám líbí, krémem nebo čokoládou.

Tagy receptu: Hrníčková roláda

Roláda Marmeláda Krém Čokoláda

Diskuze k receptu: Hrníčková roláda

Další recepty

Hrníčkový mazanec naší babičky Hrníčková domácí nutella Hrníčkové koblihy Hrníčkový knedlík Ovocný moučník Hrníčková perníková čokoládová bomba Hrníčkové americké cookies Hrníčkové slané roládky Hrníčková tříbarevná bábovka Jablečné miništrúdly

Naši partneři

  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.