Tyčinka Margot mnoho lidí rozděluje na dva tábory. Jedni ji milují, jedni ji skoro až nenávidí. Ovšem, pokud se použije do pečených dezertů, rázem se oba tábory spojí v jeden. Ať máte na Margotku jakýkoliv názor, jistě můžete vyzkoušet tu zajímavou tvarohovou buchtu, který je zdobena právě strouhanou margotkou. Během pečení si byt provoníte neskutečnou vůní a po upečení se do ní pustíte ještě, když bude teplá.
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny a poté přidáme postupně olej a ostatní ingredience, které zpracujeme do řídkého těsta.
Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme polovinu připraveného těsta.
Tvarohovou náplň připravíme opět tak, že vyšleháme vejce s cukrem do přeny a postupně přidáme ostatní ingredience.
Připravenou tvarohovou náplň opatrně vlijeme na plech na těsto.
Na tvarohovou náplň vlijeme opatrně zbytek těsta, aby se nespojilo s tvarohovou náplní a posypeme nastrouhanou tyčinkou Margot.
Takto připravený koláč vložíme do trouby rozpálené na 180°C a pozvolna pečeme asi 50 minut. To, zda-li je koláč hotový můžeme vyzkoušet pomocí špejle. Když se na špejli nepřilepí těsto, je koláč hotov.
Před podáváním nechte koláč vychladnout.
Hrníčková domácí celozrnná bagetka Citrónová hrníčková bábovka s mákem Hrníčková buchta s cuketou Hrníčková tvarohová buchta s povidly Hrníčková buchta z dýně Hokkaido Malinovo-čokoládové muffiny Hrníčkový brumík Vynikající omáčka na špagety Domácí těstoviny Hrnkový chodský koláč
Naši partneři