Houskový kynutý knedlík je velmi oblíbenou přílohou k různým omáčkám. Bohužel kvalita houskových kynutých knedlíků v obchodech velmi klesá, proto si jej můžete připravit doma. I když se občas říká, že jsou kynuté knedlíky složité, náš recept je velmi jednoduchý a zvládne ho každý. Vyzkoušejte tento knedlík a jistě zachutná vám i vaší rodině.
Do mísy vsypeme 3 hrnky hrubé mouky a přidáme 4 větší špetky soli a vejce. Přidáme kvasnice rozmíchané v jednom hrnku vlažné vody a pokrájený rohlík či housku, které rozkrájíme na malé kostičky. Vše zamícháme. Pokud je těsto velmi suché, postupně přilíváme další vodu tak, aby se těsto nelepilo a nebylo sypké.
Těsto v míse posypeme trochou hrubé mouky, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo, přibližně na jednu hodinu.
Po nakynutí z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, přikryjeme je utěrkou a necháme pár minut ještě nakynout.
Připravené knedlíky vložíme do vroucí vodě, do které jsme dali trochu soli. Vaříme je pod pokličkou 10 minut a poté otočíme a vaříme opět pod pokličkou dalších 10 minut.
Hotové knedlíky vyjmeme z vody a propíchneme špejlí. Poté nakrájíme na plátky a podáváme ke svému oblíbenému jídlu.
Hrníčkový domácí kinder řezy Hrníčková roláda Hrníčková tříbarevná bábovka Hrníčková perníková čokoládová bomba Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčkový perník Hrníčková šlehačková třešňová bublanina Hrníčkové malinové koláčky Hrníčková tvarohová buchta s Margot Hrníčková bábovka z jablek
Naši partneři