Recept na výbornou přílohu...
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.
V míse smícháme mouku, mléko, žloutky, sůl a promícháme v řídké těsto.Na závěr vmícháme na kostičky nakrájený rohlík a bílek.
Čtyři hrnky vymastíme vepřovým sádlem nebo olejem a těsto nalijeme do výše 3/4 každého z nich. Postavíme je do kastrolu s vodou, sahající jen k uchům hrnků. Přikryjeme poklicí a vaříme přesně 33 minuty! Pak kastrol odstavíme a hrnky vyndáme z vody. Nadýchaná čepice za chvilku klesne a knedlíky vyklopíme do kráječe.
Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Hrníčková tvarohová buchta s Margot Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrnková tortila Hrníčkové koblihy Hrníčková polévka s červené čočky Šlehačkový věnec s ořechy Hrníčkové rizoto Zaplétaný hrníčkový mazanec
Naši partneři