Skořicoví šneci jsou velmi oblíbeným sladkým dezertem, který si můžete dát například k ranní kávě. Oproti klasickým skořicovým šnekům, které si můžete koupit v obchodě, jsme recept rozšířili o kardamon a výsledek je vynikající. Přídavkem kardamonu jsme se inspirovali ve Švédsku, kde jsou toto šneci národní pochoutkou. Vyzkoušejte tento rychlý a fantastický recept a jistě si velmi pochutnáte.
Do vlažného mléka přidáme rozdrobené droždí, cukr a lžíci mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
Rozpustíme si máslo, které pak necháme chvilku odpočinout. V míse smícháme mouku, žloutky, sůl, rozpuštěné máslo a kvásek a vypracujeme vše do hladkého těsta, které se nelepí. Zlehka posypeme moukou a necháme přibližně hodinu kynout na teplém místě.
Na náplň si smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, skořicí a kardamonem. Musí vzniknout pasta, která se bude dobře roztírat na těsto. Pokud je pasta příliš řídká, přidáme ještě cukr.
Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme připravenou náplní a stočíme jako roládu. Tu nakrájíme na asi 2 centimetrové plátky a vyskládáme je na plech s pečícím papírem. Připravené šneky ještě přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.
Po vykynutí šneky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C, kde je pečeme do zlatova přibližně 15 minut.
Hrníčkový knedlík Hrníčkové malinové brownies Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrníčkové vafle Hrníčkové rizoto Vynikající omáčka na špagety Hrníčková kynutá cmunda Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčková bramborová vánočka Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem
Naši partneři