Recept na výborného olejového hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme vejce a olej. Vše promícháme a nakonec přidáme mléko.
Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do předem vymazané a vysypané formy.
Pečeme dle druhu formy 40 až 60 minut ve středně vyhřáté troubě.
Tento recept dělám v kameninové oboustranné formě. Před nalitím těsta vezmu dvě rozinky a vmáčknu je do sádla, kterým jsem formu vymazala, v místě očí. Poté ještě jednu sušenou švestku do nosu. V kameninové formě peču hodinu.
Velikonoční beránek Polohrubá mouka Cukr Olej Vejce Mléko Rozinky Sušená švestka Sádlo Hrubá mouka
Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčkové malinové brownies Hrníčkové koblihy Hrníčkový knedlík Banánový chlebíček Hrníčkový medovník Hrníčkové tvarohové řezy Jablečné miništrúdly Hrníčkový makovník
Naši partneři