Upečte si s námi domácí hrníčkové famózní loupáčky
Do mísy nalijeme vlažné mléko a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu, a necháme míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme ho na 4 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 45 minut zrát.
Vyzrálé bochánky postupně vyválíme na slabě pomoučeném válu do kruhu o síle 4 mm a každý rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Ty potom smotáme směrem od základny ke špičce. Špičku rohlíku zatlačíme, aby se nám neodchlípovala nebo se rohlík nerozmotal. Spojem dolů je položíme na plech a vytvarujeme do uzavřenějších podkov. Konce zamáčkneme k plechu a necháme 45 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehanými vejci a sypeme nemletým mákem.
Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 15 minut, dokud nebudou hnědé.
Citrónová hrníčková bábovka s mákem Hrníčkový olejový velikonoční beránek Hrníčková tvarohová buchta s povidly Hrníčkový domácí kinder řezy Hrníčkový brumík Hrníčková koprová kulajda Hrníčkový chleba Hrníčkové langoše Hrníčkové vafle Hrníčkový jablečný koláč s drobenkou
Naši partneři