Upečte si s námi domácí hrníčkové famózní loupáčky
Do mísy nalijeme vlažné mléko a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu, a necháme míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme ho na 4 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 45 minut zrát.
Vyzrálé bochánky postupně vyválíme na slabě pomoučeném válu do kruhu o síle 4 mm a každý rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Ty potom smotáme směrem od základny ke špičce. Špičku rohlíku zatlačíme, aby se nám neodchlípovala nebo se rohlík nerozmotal. Spojem dolů je položíme na plech a vytvarujeme do uzavřenějších podkov. Konce zamáčkneme k plechu a necháme 45 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehanými vejci a sypeme nemletým mákem.
Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 15 minut, dokud nebudou hnědé.
Vynikající omáčka na špagety Dvoubarevná bábovka s čokoládou a ořechy Hrníčkový chleba Hrníčková houska na hamburger Hrníčkové americké cookies Hrníčkový kynutý meruňkový koláč Hrníčkový borůvkový koláč z drobenky Citrónová hrníčková bábovka s mákem Hrníčková buchta s cuketou Hrníčkové rizoto
Naši partneři