Mouku smíchanou se sodou promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a kořením.Přidáme med, vejce , vypracujeme tuhé těsto a necháme v chladničce cca 2 hodiny rozležet.
Těsto vyválíme asi silný 3 mm. Tvořítkem z něj vykrajujeme různé tvary a klademe je na tukem potřený plech.Ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova.
Vždy dva stejné tvary vychladlých perníčků spojíme náplní a polijeme rumovou nebo čokoládovou polevou.
Příprava náplně: Máslo s cukrem utřeme do pěny.Vmícháme ořechy promíchané s drcenými dětskými piškoty a náplň rumem nebo tekutým džemem
Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem Hrníčkový medovník Hrníčkové loupáčky Hrníčkový olejový velikonoční beránek Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčkové piškotové řezy s krémem Hrníčková buchta s ananasem Hrníčková buchta z dýně Hokkaido Ovocný moučník Hrníčková domácí veka
Naši partneři