Jednoduchá bagetka, pro milovníky celozrnnýho pečiva
Do mísy nalijeme vlažnou vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, předáme do robotu, a necháme pomalu míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme na 2 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 30 až 45 minut zrát.
Po vyzrání bochánky válečkem vyválíme do plných oválů. Ovál přetočíme delší stranou k sobě, těsto přeložíme, zamáčkneme a smotáme do válečku. Konce válečku zapíchneme prstem dovnitř. Rukama dotvoříme stejnoměrný váleček. Válečky položíme na plech a necháme 40 minut kynout.
Troubu vyhřejeme na 230°C. Na stěny trouby nastříkáme zavlažovačem vodu, dokud se nevytvoří oblak páry. Pak do ní ihned dáme plech s vekami. Teplotu stáhneme na 200°C a pečeme 16 až 18 minut dozlatova.Po dobu pečení neotvíráme troubu.
Suroviny vystačí na 2 veky dlouhé 30 cm
Hrníčková kynutá cmunda Hrníčková DIA domácí čokoláda Hrníčková houska na hamburger Banánovo ořechové muffiny Hrníčkový Míša dort Tvarohová dobrota Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčková buchta s ananasem Citrónový chlebíček s malinami a mákem
Naši partneři