Hrníčková domácí celozrnná bagetka

0 hvězdiček z 8 hodnocení   
Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Jednoduchá bagetka, pro milovníky celozrnnýho pečiva

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Postup pro přípravu receptu: Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Do mísy nalijeme vlažnou vodu a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, předáme do robotu, a necháme pomalu míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme na 2 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 30 až 45 minut zrát.

Po vyzrání bochánky válečkem vyválíme do plných oválů. Ovál přetočíme delší stranou k sobě, těsto přeložíme, zamáčkneme a smotáme do válečku. Konce válečku zapíchneme prstem dovnitř. Rukama dotvoříme stejnoměrný váleček. Válečky položíme na plech a necháme 40 minut kynout.

Troubu vyhřejeme na 230°C. Na stěny trouby nastříkáme zavlažovačem vodu, dokud se nevytvoří oblak páry. Pak do ní ihned dáme plech s vekami. Teplotu stáhneme na 200°C a pečeme 16 až 18 minut dozlatova.Po dobu pečení neotvíráme troubu.

Suroviny vystačí na 2 veky dlouhé 30 cm

Tagy receptu: Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Celözrnná mouka Semínka Bageta

Diskuze k receptu: Hrníčková domácí celozrnná bagetka

Další recepty

Hrníčková šlehačková třešňová bublanina Hrníčkové vafle Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčková houska na hamburger Hrníčkové české perníčky Hrníčkové vdolečky Hrníčkový knedlík Hrníčkové houskové knedlíky Hrníčkové slané roládky Hrníčkový rybízový koláč podle babičky

Naši partneři

  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.