Klasický linecký koláč je vynikající záležitost. Pokud v něm v letním období zkombinujete tvaroh a čerstvý rybíz, nemá to absolutně chybu. Vyzkoušejte tento skvělý letní rybízový koláč s tvarohem a opravdu si vy i celá vaše rodina náramně pochutnáte.
V míse smícháme všechny ingredience na těsto, ze kterého vytvoříme kouli. Těsto je nutné zpracovávat rychle, aby máslo nepovolilo.
Tu zabalíme do potravinové fólie, vložíme do lednice a necháme ji minimálně půl hodiny odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň smícháním všech ingrediencí.
Očistíme a připravíme si rybíz.
Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Odleželé těsto jemně naválíme na kruh, který opatrně přeneseme do formy, kde jej vytvarujeme do krajů. Pokud se vám těsto nedaří vyválet, nedělejte si s tím hlavu a vytvarujte jej ve formě rukou.
Těsto ve formě dlaní uhladíme, aby bylo připravené na náplň.
Do připravené formy s těstem vlijeme tvarohovou náplň, posypeme bohatě ovocem.
Připravený koláč vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme přibližně 30 minut, dokud nejsou okraje dozlatova.
Koláč podáváme vychlazený, aby se při krájení nerozpadal.
Hrníčkový karamelový koláč s ořechy Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Hrníčkový kokosky Dýňová polévka z Austrálie Hrníčková bábovka z jablek Hrníčkový jablečný koláč s drobenkou Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčková buchta s cuketou Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrnková tortila
Naši partneři