Klasický linecký koláč je vynikající záležitost. Pokud v něm v letním období zkombinujete tvaroh a čerstvý rybíz, nemá to absolutně chybu. Vyzkoušejte tento skvělý letní rybízový koláč s tvarohem a opravdu si vy i celá vaše rodina náramně pochutnáte.
V míse smícháme všechny ingredience na těsto, ze kterého vytvoříme kouli. Těsto je nutné zpracovávat rychle, aby máslo nepovolilo.
Tu zabalíme do potravinové fólie, vložíme do lednice a necháme ji minimálně půl hodiny odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň smícháním všech ingrediencí.
Očistíme a připravíme si rybíz.
Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Odleželé těsto jemně naválíme na kruh, který opatrně přeneseme do formy, kde jej vytvarujeme do krajů. Pokud se vám těsto nedaří vyválet, nedělejte si s tím hlavu a vytvarujte jej ve formě rukou.
Těsto ve formě dlaní uhladíme, aby bylo připravené na náplň.
Do připravené formy s těstem vlijeme tvarohovou náplň, posypeme bohatě ovocem.
Připravený koláč vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme přibližně 30 minut, dokud nejsou okraje dozlatova.
Koláč podáváme vychlazený, aby se při krájení nerozpadal.
Hrníčková mrkvová kolečka Hrníčkové slané roládky Hrníčkové plněné perníčky Hrníčková koprová kulajda Hrníčkové medové kremrole Hrníčkový makovník Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami Hrníčková buchta s cuketou Hrníčková domácí nutella Hrníčkový chleba
Naši partneři