Klasický linecký koláč je vynikající záležitost. Pokud v něm v letním období zkombinujete tvaroh a čerstvý rybíz, nemá to absolutně chybu. Vyzkoušejte tento skvělý letní rybízový koláč s tvarohem a opravdu si vy i celá vaše rodina náramně pochutnáte.
V míse smícháme všechny ingredience na těsto, ze kterého vytvoříme kouli. Těsto je nutné zpracovávat rychle, aby máslo nepovolilo.
Tu zabalíme do potravinové fólie, vložíme do lednice a necháme ji minimálně půl hodiny odpočinout.
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň smícháním všech ingrediencí.
Očistíme a připravíme si rybíz.
Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Odleželé těsto jemně naválíme na kruh, který opatrně přeneseme do formy, kde jej vytvarujeme do krajů. Pokud se vám těsto nedaří vyválet, nedělejte si s tím hlavu a vytvarujte jej ve formě rukou.
Těsto ve formě dlaní uhladíme, aby bylo připravené na náplň.
Do připravené formy s těstem vlijeme tvarohovou náplň, posypeme bohatě ovocem.
Připravený koláč vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme přibližně 30 minut, dokud nejsou okraje dozlatova.
Koláč podáváme vychlazený, aby se při krájení nerozpadal.
Hrníčkové loupáčky Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčkové slané roládky Hrníčkový medovník Hrníčková DIA domácí čokoláda Hrníčkové domácí slané pečivo Hrníčkový bezlepkový perník Ovocný moučník Hrníčková kynutá cmunda Hrníčkové piškotové řezy s krémem
Naši partneři