Třešňová bublanina je jednou z největších klasik hrníčkového pečení. A jelikož se dají třešně sehnat opravdu jednoduše, připravte si během letních dní tuto skvělou třešňovou bublaninu. Jelikož neobsahuje žádný tuk, kromě toho, co je ve smetaně, bude se přímo rozplývat.
V míse ušleháme vejce a cukr do bílé pěny a přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, smetanou a špetkou soli. Vše promícháme do těsta.
Plech či formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj připravené těsto. Posypeme připravenými a vypeckovanými třešněmi.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme do růžova, cca. 25 minut. Bublaninu můžete zkontrolovat špejlí, zda-li se těsto nelepí.
Po vychladnutí podáváme posypané moučkovým cukrem.
Ovocný moučník Hrníčková buchta z dýně Hokkaido Citrónový chlebíček s malinami a mákem Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Citrónová hrníčková bábovka s mákem Hrníčkové rizoto Hrníčkový kokosový moučník Hrníčkový makovník Špaldová sněhová bábovka Hrníčkový medovník
Naši partneři