Třešňová bublanina je jednou z největších klasik hrníčkového pečení. A jelikož se dají třešně sehnat opravdu jednoduše, připravte si během letních dní tuto skvělou třešňovou bublaninu. Jelikož neobsahuje žádný tuk, kromě toho, co je ve smetaně, bude se přímo rozplývat.
V míse ušleháme vejce a cukr do bílé pěny a přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, smetanou a špetkou soli. Vše promícháme do těsta.
Plech či formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj připravené těsto. Posypeme připravenými a vypeckovanými třešněmi.
V troubě rozpálené na 180°C pečeme do růžova, cca. 25 minut. Bublaninu můžete zkontrolovat špejlí, zda-li se těsto nelepí.
Po vychladnutí podáváme posypané moučkovým cukrem.
Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčková koprová kulajda Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrnková tortila Hrníčkový kynutý meruňkový koláč Hrníčkový bezlepkový perník Hrníčková kynutá cmunda Hrníčková houska na hamburger Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Zaplétaný hrníčkový mazanec
Naši partneři