Recept na výborného hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, strouhanou kůru, rozinky, kandované ovoce nebo ořechy, vejce a mléko. Těsto promícháme a vlejeme do vymazané a vysypané formy (větší beránková s víkem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50-55 minut.
Pečeme-li beránka v jednodílné formě, připravíme těsto z polovičního množství surovin a pečeme cca 40 minut.
Polohrubá mouka Krupicový cukr Mléko Rozinky Kandované ovoce Ořechy Citronová kůra Vejce Tuk Velikonoční beránek
Hrníčkový kokosový moučník Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrníčkový Míša dort Dvoubarevná bábovka s čokoládou a ořechy Hrníčkové rizoto Hrníčkový karamelový koláč s ořechy Banánovo ořechové muffiny Hrníčková buchta s cuketou Hrníčkový knedlík Hrníčkové koblihy
Naši partneři