Hrníčkový makovník

0.2941 hvězdiček z 17 hodnocení   
Hrníčkový makovník
  • Hrníčkový makovník
  • Hrníčkový makovník
  • Hrníčkový makovník
  • Hrníčkový makovník
  • Hrníčkový makovník

Makovník, velmi tradiční dezert s mákem, který známe už nad našich babiček. Náš hrníčkový makovník si můžete vychutnat s marmeládou a velmi osvěžující citrónovou polevou, která dá celému dezertu úplně jiný rozměr. Máte-li rádi méně sladké dezerty, je možné makovník udělat s poloviční dávkou cukru, čímž získátek i tak skvělý a velmi lehký dezert pro odpolední posedí u kávy či čaje.

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčkový makovník

Těsto

Poleva

Postup pro přípravu receptu: Hrníčkový makovník

Veškeré ingredience na makovník pořádně promícháme a rozprostřeme na předem připravený plech s pečícím papírem. Makovník pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C po dobu cca. 20 minut.

Během pečení si připravíme polevu, utřenou z cukru, bílků a citronové šťávy. Poleva by měla mít hustou konzistenci, aby vám z makovníku nestékala.

Po upečení potřeme ještě horký makovník marmeládou.

Poté naneseme polevu a necháme ji ztuhnout.

Tagy receptu: Hrníčkový makovník

Makovník Mák

Diskuze k receptu: Hrníčkový makovník

Další recepty

Hrnková tortila Hrníčkové pečené rafaelo Hrníčkový borůvkový koláč z drobenky Hrníčkový domácí kinder řezy Hrnkový chodský koláč Hrníčková houska na hamburger Hrníčkový makový skládanec s meruňkami Citrónový chlebíček s malinami a mákem Hrníčkový třešňový koláč Clafoutis Hrníčková mrkvová kolečka

Naši partneři

  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.