Brumík je oblíbenou pochoutkou většiny dětí, ale když se podíváte, z čeho je složený, zas taková pochoutka to není. Samozřejmě je možné si brumíka připravit doma a dopřávat dětem mlsání bez zbytečné chemie. Dománího brumíka si pak můžete naplnit podle své chuti například domácí marmeládou, pudinkem a nebo domácí nutellou.
Z bílků a špetky soli vyšleháme hustý sníh.
Žloutky, máslo a cukry vyšleháme do pěny a přidáme smetanu, mouku a citrónovou kůru a smícháme vše do těsta. Když je těsto připravené, vmícháme opatrně vařečkou připravený sníh z bílků.
Odebereme část těsta, do kterého zamícháme lžíci kakaa a tím nám vznikne hnědě těsto na hnědé brumíky.
Do vymazané a vysypané formy lijeme těsto tak, aby dosahovalo asi poloviny brumíka. Takto připravený plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 15 minut.
Ve formě můžeme střídat světlé a tmavé brumíky, případně těsto kombinovat, abychom vytvořili světlého brumíka s tmavými tlapkami a tak podobně.
Hrníčkový knedlík Hrníčkové houskové knedlíky Hrníčkový chleba Hrníčkový kynutý meruňkový koláč Hrníčkové borůvkové muffiny Hrníčkový makovec Hrníčková mrkvová kolečka Hrníčkové domácí slané pečivo Hrníčková domácí celozrnná bagetka Citrónový chlebíček s malinami a mákem
Naši partneři