Nutella je jednou z nejoblíbenějších věcí, které mohou děti a co si budeme nalhávat i dospělí jíst na kila. S výrobou domácí nutelly je trochu práce, ale výsledek je fantastický a jedna sklenička určitě nebude stačit. V rámci dokončování celé nutelly je možné výsledný výrobek ještě přes sítko přepasírovat, aby se odstranili větší kousky oříšků, které se nerozmixovali. My jsme ale nic nepasírovali a domácí nutella s drobnými kousky rozsekaných oříšků byla naprosto famózní. Pak už stačí mazat na chleba, či plnit do pečených dobrot, podle toho, jak jste zvyklí.
Rozpalte troubu na 180°C.
Vysypte lískové oříšky na plech s pečícím papíře a vložte do předehřáté trouby a nechte je 12 minut.
Upražené oříšky vložte do utěrky a krouživými pohyby odstraňte veškerou slupku a nechte je zchldit.. Pokud náhodou zůstanou nějaké slupky na oříšcích, vůbec to nevadí.
V horké lázni nechte rozpustit čokoládu a nechte ji také zchladit na pokojovou teplotu
Do mixéru vložte vložte zchladlé oříšky a umixujte do konzistence, podobné arašídovému máslu.
Přidejte vanilkové aroma, olej, moučkový cukr, kakao a sůl podle chuti a pořádně vše rozmixuje.
Vzniklou směs smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a opět pořádně rozmíchejte.
Pokud chcete mít nutellu absolutně jemnou a bez kousků, tak výsledný produkt ještě přeceďte, aby se z finálního produktu odfiltrovali kousky oříšků. Ovšem kousky v Nutelle nevůbec nevadí, spíše naopak.
Hotovou Nutellu nechte vyhladit.
Hrníčková perníková čokoládová bomba Špaldová sněhová bábovka Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrníčkový fitness ovesný dort Hrníčkový chleba Hrníčkové vdolečky Hrníčkový kokosky Hrníčkový švestkový koláč s mákem Hrníčková bábovka Čokoládový koláč Kladdkaka
Naši partneři