Hrníčkové masopustní koblihy

1.25 hvězdiček z 12 hodnocení   
Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy
  • Hrníčkové masopustní koblihy

Ptát se, jestli máte rádi koblihy je asi zbytečné. Každý z nás si umí představit, jak přijde do pekárny, kde se na něj smějí čerstvé, voňavé koblihy, do kterých se jenom zakousnete. Ovšem současné prodávané koblihy již nejsou co bývávaly, jako hromada jiných věcí. A tak nám prostě nezbývá, než si podobné dobroty připravit v pohodlí svého domova. Domácí koblihy, plněné domácí meruňkovou marmeládou, jsou absolutně vynikající a jistě každého nadchnete.

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčkové masopustní koblihy

Postup pro přípravu receptu: Hrníčkové masopustní koblihy

Droždí a lžičku cukru rozetřete v misce na tekutou kaši. Přidejte polovinu vlažného mléka a lžíce hladké mouky a opatrně promíchejte. Zakryjte ubrouskem a nechte 10 minut vykynout.

Máslo v míse rozetřete se zbytkem cukru, dokud se vše nespojí a trochu nenabude. Do utřeného másla vmíchejte žloutky, rum, sůl a citrónovou kúru.

Mouku smíchejte s utřeným máslem a kváskem. Postupně přidávejte mléko a vymíchejte hebké a vláčné těsto. To přikryjte utěrkou a těsto kynout asi hodinu, dokud nezdvojnásobý svůj obsah.

Vykynuté těsto dejte na vál a vyválejte pomocí válečku placku vysokou asi 2 centimetry. Pomocí skleničky vykrájejte kolečka, která dejte odpočinout na plech s pečícím papírem. Z těsta co zbude po vykrájení vytvořte opět placku a celý proces opakujte. Potřetí již těsto dále nezpracovávejte a ze zbytků těsta vyválejte válečky, že kterých můžete vytvořit osmičky či pletýnky.

Připravená kolečka opět přikryjte utěrkou a nechte odpočinout asi 20 minut.

Ve středně velkém kastrolu rozehřejte asi litr oleje. Toho musí být tolik, aby koblihy v oleji plavaly a nedotýkaly se při smažení dna. Naskládejte do horkého oleje několik koblížků a rychle přiklopte poklicí. Díky vzniklé páře, která je pod pokličkou, koblihy hezky nabudou. Smažte asi 1 - 2 minuty, dokud není spodní strana osmažena dozlatova.

Poté sundejte pokličku, otočte koblihy a dále smažte stejně dlouhou dobu již bez poklice.

Usmažené koblihy nechte po vyjmutí z oleje okapat na ubrousku.

Po vychladnutí můžete koblihy naplnit marmeládou, nutellou či podle svých představ. Plnit koblihy můžete například za pomocí zdobičky.

Vychladlé koblihy posypte moučkovým cukrem.

Tagy receptu: Hrníčkové masopustní koblihy

Kynuté těsto Koblihy

Diskuze k receptu: Hrníčkové masopustní koblihy

Další recepty

Hrníčkový čokoládový dort Indián Jablečné miništrúdly Hrníčkový chleba Hrníčková buchta s cuketou Hrníčková tříbarevná bábovka Kynutý hrníčkový borůvkový koláč Hrníčkové malinové brownies Hrníčkový makovník Hrníčkový perník Hrníčkový rybízový koláč podle babičky

Naši partneři

  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.