Tradiční recept na české vánoční perníčky
Rozehřáté máslo a med smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme vejce.Přisypeme mouku smícháme s práškem do pečiva, anýz a skořici.Vše důkladně promícháme a vypracujeme tužší těsto.Po tě vložíme do chladničky a necháme rozležet, nejlépe přes noc.
Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme různé tvary.Perníčky klademe na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě.
Upečené perníčky potřeme na plechu štětcem nebo peroutkou namočenou v mléce rozšlehaným se žloutkem.
Vychladlé perníčky ozdobíme polevou
Šlehačkový věnec s ořechy Hrníčková perníková čokoládová bomba Hrníčková polévka s červené čočky Hrníčkové tvarohové řezy Hrníčkový chleba Hrníčkový makovník Hrníčkové vafle Hrníčková tvarohová buchta s Margot Citrónová hrníčková bábovka s mákem Hrníčková buchta dvou barev s meruňkami
Naši partneři