Hrníčková polévka s červené čočky

0.5 hvězdiček z 8 hodnocení   
Hrníčková polévka s červené čočky

Už jste slyšeli o červené čočce? Je to jeden z druhů luštěnin, který nenadýmá a je možné ji tudíž bez problémů dávat i dětem a těhotným ženám. Jelikož se nemusí červená čočka namáčet, je její příprava velmi jednoduchá. Připravte si na dnešní oběd tuto jednoduchou a velmi rychlou polévku z červené čočky, mrkve a zázvoru.

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčková polévka s červené čočky

Postup pro přípravu receptu: Hrníčková polévka s červené čočky

V hmoždíři rozetřeme na prášek římský kmín a koriandr, které jsme si před tím opražili na sucho na pánvi.

Mrkev nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji, dokud nezačne pouštět barvu. Poté přidáme na drobno nasekanou cibulku a společně mícháme pár minut na mírném ohni.

Přidáme utřený česnek, celé kousky zázvoru a koření a zlehka osmažíme.

Zalijeme horkým vývarem a přidáme čočku. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.

Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem, vyndáme kousky zázvoru a můžeme podávat.

Tagy receptu: Hrníčková polévka s červené čočky

Polévka Červená čočka Zázvor Mrkev

Diskuze k receptu: Hrníčková polévka s červené čočky

Další recepty

Hrníčkové pečené rafaelo Hrníčková bábovka Hrníčková kynutá cmunda Hrníčková buchta z dýně Hokkaido Hrníčkový švestkový koláč s mákem Hrníčkový Míša dort Hrníčkové české perníčky Hrníčkový fitness ovesný dort Ovocný moučník Hrníčkové rohlíky

Naši partneři

  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.