Hrníčková polévka s červené čočky

0.3636 hvězdiček z 11 hodnocení   
Hrníčková polévka s červené čočky

Už jste slyšeli o červené čočce? Je to jeden z druhů luštěnin, který nenadýmá a je možné ji tudíž bez problémů dávat i dětem a těhotným ženám. Jelikož se nemusí červená čočka namáčet, je její příprava velmi jednoduchá. Připravte si na dnešní oběd tuto jednoduchou a velmi rychlou polévku z červené čočky, mrkve a zázvoru.

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčková polévka s červené čočky

Postup pro přípravu receptu: Hrníčková polévka s červené čočky

V hmoždíři rozetřeme na prášek římský kmín a koriandr, které jsme si před tím opražili na sucho na pánvi.

Mrkev nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji, dokud nezačne pouštět barvu. Poté přidáme na drobno nasekanou cibulku a společně mícháme pár minut na mírném ohni.

Přidáme utřený česnek, celé kousky zázvoru a koření a zlehka osmažíme.

Zalijeme horkým vývarem a přidáme čočku. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.

Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem, vyndáme kousky zázvoru a můžeme podávat.

Tagy receptu: Hrníčková polévka s červené čočky

Polévka Červená čočka Zázvor Mrkev

Diskuze k receptu: Hrníčková polévka s červené čočky

Další recepty

Hrníčková kynutá cmunda Špaldová sněhová bábovka Hrníčková bábovka Hrníčkový makovník Hrníčkové borůvkové muffiny Hrníčková mrkvová kolečka Hrníčkové vafle Tvarohová dobrota Hrníčková houska na hamburger Hrníčková domácí nutella

Naši partneři

  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.