Opravdu jednoduchý recept, kde se spojí vynikající karamelizované ořechy se šlehačkovým těstem. Vznikne tak dezert s výbornou karamelovou chutí a neuvěřitelnou barvou. Na pohled jednoduchá bábovka tak všem, kterým ji naservírujete, vyrazí dech při prvním soustu.
Nejprve si připravte zkaramelizované ořechy. Na pánev či do kastrolu s tlustým dnem nasypte hrnek cukru a dejte jej na mírný plamen. Cukr nechte rozpustit až získá hnědou barvu. V této fázi cukr nemíchejte, pouze jej nechte pozvolna rozpustit. Poté do zkaramelizovaného cukru nasypte nasekané vlašské ořechy. Hrnek cukru zkaramelizujeme.Když zhnědne, nasypeme do něj nasekané ořechy, zamícháme a vylijeme na máslem vymazaný plech.Po vychladnutí je nalámeme a dáme do sáčku. Pak je paličkou na masou roztlučeme na menší kousky.
Takto připravené ořechy s karamelem vylijte na plech vymazaný máslem, nebo na plech s pečícím papírem. Po vychladnutí je rozlámejte a dejte do sáčku, kde karamel s ořechy roztlučte na menší kousky.
Všechny ostatní ingradience vč. roztlučených zkaramelizovaných ořechů smíchejte v míse, až vytvoříte těsto. To vlijte do vymazané a vysypané formy.
Šlehačkový věnec pak vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte přibližně 30 minut.
Zchladlý moučník pak můžete polít čokoládou nebo posypat cukrem.
Hrníčkový kokosový moučník Hrníčkový makovník Hrníčkový třešňový koláč Clafoutis Hrníčkový domácí kinder řezy Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčkové piškotové řezy s krémem Vynikající omáčka na špagety Domácí těstoviny Hrníčková buchta s ananasem Hrníčková bramborová vánočka
Naši partneři