Dýňová polévka z Austrálie

0.2222 hvězdiček z 9 hodnocení   

Dýňová polévka z Austrálie s pórkem a smetanou.

Ingredience pro přípravu receptu: Dýňová polévka z Austrálie

  • 1/2 dýně
  • 2 velké pórky
  • 2-3 hrnky mléka 250ml = hrnek
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušené basalky, může být i čerstvá
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl a bílý pepř
  • 30 g másla
  • 2-3 lžíce sladké nebo i zakysané smetany

Postup pro přípravu receptu: Dýňová polévka z Austrálie

Očistíme a oloupeme dýni, nakrájíme ji na malé kostky. Oba pórky nakrájíme bílou část na kolečka. Zelenou část pórku dáme stranou na osmažení. Do hrnce dáme pórek a nakrájenou dýni a zalijeme trochou vody, aby bylo dno zalité. Dáme vařit na mírný oheň a necháme zeleninu uvařit hodně doměkka. Sundáme z kamen, zalijeme kuřecím vývarem a mlékem, necháme vychladnout poté dobře rozmixujeme.

Polévku trochu povaříme. Přidáme basalku, muškátový oříšek a sůl s pepřem. Nasekáme si zelenou část pórku a usmažíme na másle, ale jen tak aby to změklo, ne do hněda a přidáme do polévky. Polévka se může servírovat. Na talíři ozdobíme trochu smetany (sladké či kyselé). Polévka má být velice hustá. Kvůli mléku se nesmí vařit klokotem, aby se nesrazila. Jen mírně prohřát až k bodu varu.

Jako příloha jsou nejchutnější čerstvé houstičky ještě teplé a máslem namazané.

Tagy receptu: Dýňová polévka z Austrálie

Dýně Pórek Smetana Basalka Muškátový oříšek

Diskuze k receptu: Dýňová polévka z Austrálie

Další recepty

Hrníčkové plněné perníčky Hrníčkový rybízový koláč podle babičky Hrníčkové svatební koláčky Hrnkový chodský koláč Hrníčkové americké cookies Hrníčkový karamelový koláč s ořechy Hrníčková polévka s červené čočky Tvarohová dobrota Hrníčkové malinové koláčky Hrníčková DIA domácí čokoláda

Naši partneři

  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.