Hrníčková roláda

1.7179 hvězdiček z 39 hodnocení   
Hrníčková roláda

Rychlí a výtečný recept na roládku, která nesmí chybět na žádné oslavě

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčková roláda

Postup pro přípravu receptu: Hrníčková roláda

Rozdělíme si žloutky od bílků. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak postupně přidáme mouku a prášek do pečiva.Nakonec opatrně vmícháme hotový sníh.

Na plech si vyložíme pečící papír. Těsto vlijeme na plechu a dobře rozetřeme po celé ploše. Plech vložíme do vyhřáté trouby předehřáté na 169 °C . Necháme péct asi 10 minut, dokud nám korpus krásně nezrůžoví.

Teplý korpus necháme na pečícím papíru a i s ním roládu lehce zavineme a necháme vychladnout. Když vychladne, korpus znovu rozmotáme.

Korpus sundáme z pečícího papíru a potřeme krémem nebo marmeládou a znovu zabalíme. Vrchní stranu nazdobíme jak se nám líbí, krémem nebo čokoládou.

Tagy receptu: Hrníčková roláda

Roláda Marmeláda Krém Čokoláda

Diskuze k receptu: Hrníčková roláda

Další recepty

Hrníčkové americké cookies Hrníčkový knedlík Hrníčková domácí celozrnná bagetka Špaldová sněhová bábovka Hrníčkový mazanec naší babičky Hrníčkové pečené rafaelo Hrníčková tvarohová buchta s Margot Hrníčkové lívance Grapefruitový chlebíček Citrónová hrníčková bábovka s mákem

Naši partneři

  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.