Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

1 hvězdiček z 11 hodnocení   
Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Skořicoví šneci jsou velmi oblíbeným sladkým dezertem, který si můžete dát například k ranní kávě. Oproti klasickým skořicovým šnekům, které si můžete koupit v obchodě, jsme recept rozšířili o kardamon a výsledek je vynikající. Přídavkem kardamonu jsme se inspirovali ve Švédsku, kde jsou toto šneci národní pochoutkou. Vyzkoušejte tento rychlý a fantastický recept a jistě si velmi pochutnáte.

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Těsto

Skořicová náplň

Postup pro přípravu receptu: Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Do vlažného mléka přidáme rozdrobené droždí, cukr a lžíci mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Rozpustíme si máslo, které pak necháme chvilku odpočinout. V míse smícháme mouku, žloutky, sůl, rozpuštěné máslo a kvásek a vypracujeme vše do hladkého těsta, které se nelepí. Zlehka posypeme moukou a necháme přibližně hodinu kynout na teplém místě.

Na náplň si smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, skořicí a kardamonem. Musí vzniknout pasta, která se bude dobře roztírat na těsto. Pokud je pasta příliš řídká, přidáme ještě cukr.

Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme připravenou náplní a stočíme jako roládu. Tu nakrájíme na asi 2 centimetrové plátky a vyskládáme je na plech s pečícím papírem. Připravené šneky ještě přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.

Po vykynutí šneky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C, kde je pečeme do zlatova přibližně 15 minut.

Tagy receptu: Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Kynuté těsto Skořice Kardamon Máslo

Diskuze k receptu: Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Další recepty

Hrníčkové americké cookies Hrníčkové minikoblížky z jogurtu Hrníčkový krémový dort Hrníčková buchta z dýně Hokkaido Hrníčková houska na hamburger Hrníčkový jablečný koláč s drobenkou Hrníčkové lívance Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Zebra bábovka Hrníčkové domácí slané pečivo

Naši partneři

  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.