Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

0.9167 hvězdiček z 12 hodnocení   
Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
  • Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Skořicoví šneci jsou velmi oblíbeným sladkým dezertem, který si můžete dát například k ranní kávě. Oproti klasickým skořicovým šnekům, které si můžete koupit v obchodě, jsme recept rozšířili o kardamon a výsledek je vynikající. Přídavkem kardamonu jsme se inspirovali ve Švédsku, kde jsou toto šneci národní pochoutkou. Vyzkoušejte tento rychlý a fantastický recept a jistě si velmi pochutnáte.

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Těsto

Skořicová náplň

Postup pro přípravu receptu: Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Do vlažného mléka přidáme rozdrobené droždí, cukr a lžíci mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Rozpustíme si máslo, které pak necháme chvilku odpočinout. V míse smícháme mouku, žloutky, sůl, rozpuštěné máslo a kvásek a vypracujeme vše do hladkého těsta, které se nelepí. Zlehka posypeme moukou a necháme přibližně hodinu kynout na teplém místě.

Na náplň si smícháme rozpuštěné máslo s cukrem, skořicí a kardamonem. Musí vzniknout pasta, která se bude dobře roztírat na těsto. Pokud je pasta příliš řídká, přidáme ještě cukr.

Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme připravenou náplní a stočíme jako roládu. Tu nakrájíme na asi 2 centimetrové plátky a vyskládáme je na plech s pečícím papírem. Připravené šneky ještě přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.

Po vykynutí šneky potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby rozehřáté na 200°C, kde je pečeme do zlatova přibližně 15 minut.

Tagy receptu: Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Kynuté těsto Skořice Kardamon Máslo

Diskuze k receptu: Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem

Další recepty

Hrníčkový makovec Hrníčkový brumík Hrníčkové koblihy Hrnkový chodský koláč Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčková koprová kulajda Hrníčková perníková čokoládová bomba Hrníčková bramborová vánočka Hrníčkový perník Hrníčkový Míša dort

Naši partneři

  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.