Jste-li již přejedeni klasickými bábovkami a buchtami, sáhněte po trochu zdravější alternativě, naší špaldové sněhové bábovce. Ideálně, pokud vám zůstalo několik bílků, ze kterých připravíte lehké těsto. Špaldová mouka je zdravější alternativou, se kterou se dá péct slané pečivo i sladké dezerty. Se špaldovou bábovkou nabídneme rodině či návštěvě ke kávě trochu jinou chuť a navíc budete mlsat o trochu zdravěji.
Bílky se špetku soli a dvěma lžícemi cukru vyšlehejte do pevného sněhu.
Smíchejte všechny sypké části a pomalu vmíchejte do připraveného sněhu, do kterého přidejte i vanilkový extrakt a citrónovou kůru. Na konec opatrně vmíchejte rozpuštěné máslo.
Připravené těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečte přibližně 30 minut.
Vychladlou bábovku poprašte moučkovým cukrem.
Hrníčková tvarohová buchta s Margot Hrníčkové minikoblížky z jogurtu Hrníčkové muffiny s ořechy Hrníčkový krémový dort Hrníčkový makovec Hrníčkový jablečný koláč s drobenkou Hrníčkový kokosový moučník Hrníčková buchta s cuketou Hrníčkový olejový velikonoční beránek Hrníčkoví kynutí skořicoví šneci s kardamonem
Naši partneři