Zebra bábovka

1.3 hvězdiček z 30 hodnocení   
Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka
  • Zebra bábovka

Bábovka je klasický dezert, kterým neurazíte snad nikoho. Ovšem často se stává, že začnete péct pořád dokola jeden až dva recepty a chtělo by to nějakou změnu. Vyzkoušejte naši zebra bábovku, s tou napoprvé vyrazíte doslova dech a budete muset každému odpovídat na otázku ... jak jsi to udělal / udělala. Je to velmi jednoduchý a snadný recept, který zvládne opravdu každý.

Ingredience pro přípravu receptu: Zebra bábovka

Postup pro přípravu receptu: Zebra bábovka

Pořádně vyšlehejte vajíčka, cukr a vanilkový cukr. Postupně vmíchejte olej a po lžičkách přidávejte mouku, smíchanou s kypřícím práškem, a jogurt.

Těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich vmíchejte kakao a ještě jednu lžíci jogurtu.

Do vymazané a vysypané formy dejte do středu dvě lžíce světlého těsta a opět do středu dvě lžíce tmavého těsta. Abyste docílili zebrového efektu, přidávejte postupně po lžících světlé a tmavé těsto, které vždy přidávejte do středu, dokud nepřidáte veškeré těsto.

Připravené těsto dejte do předem předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 50 minut.

10 minut před dokončením přikryjte formu alobalem, aby byla bábovka pořádně propečená a nebyla z vrchu spálená.

Tagy receptu: Zebra bábovka

Bábovka Kakao Jogurt Olej

Diskuze k receptu: Zebra bábovka

Další recepty

Hrníčkové loupáčky Hrníčkový medovník Hrníčková kynutá cmunda Hrníčkové karamelové sušenky (spekulky) Lotus Hrníčkový makový skládanec s meruňkami Hrníčkový olejový velikonoční beránek Hrníčkový bezlepkový perník Hrníčkové piškotové řezy s krémem Hrníčkové palačinky Hrníčkový Tiramisu z pomazánkového másla

Naši partneři

  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.