Hrníčkové loupáčky

1.25 hvězdiček z 12 hodnocení   
Hrníčkové loupáčky

Upečte si s námi domácí hrníčkové famózní loupáčky

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčkové loupáčky

Těsto

Dokončení

Postup pro přípravu receptu: Hrníčkové loupáčky

Do mísy nalijeme vlažné mléko a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu, a necháme míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme ho na 4 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 45 minut zrát.

Vyzrálé bochánky postupně vyválíme na slabě pomoučeném válu do kruhu o síle 4 mm a každý rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Ty potom smotáme směrem od základny ke špičce. Špičku rohlíku zatlačíme, aby se nám neodchlípovala nebo se rohlík nerozmotal. Spojem dolů je položíme na plech a vytvarujeme do uzavřenějších podkov. Konce zamáčkneme k plechu a necháme 45 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehanými vejci a sypeme nemletým mákem.

Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 15 minut, dokud nebudou hnědé.

Tagy receptu: Hrníčkové loupáčky

Loupáčky Mák Mléko Droždí

Diskuze k receptu: Hrníčkové loupáčky

Další recepty

Vynikající omáčka na špagety Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Hrníčkový třešňový koláč Clafoutis Hrníčkové tvarohové řezy Hrníčkový Míša dort Hrníčkové rizoto Hrníčkový krémový dort Hrníčkové rohlíky Hrníčkový borůvkový koláč z drobenky Špaldová sněhová bábovka

Naši partneři

  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.