Hrníčkové loupáčky

1.25 hvězdiček z 12 hodnocení   
Hrníčkové loupáčky

Upečte si s námi domácí hrníčkové famózní loupáčky

Ingredience pro přípravu receptu: Hrníčkové loupáčky

Těsto

Dokončení

Postup pro přípravu receptu: Hrníčkové loupáčky

Do mísy nalijeme vlažné mléko a přidáme ostatní suroviny. Promícháme, přendáme do robotu, a necháme míchat 10 minut. Dohladka vypracované těsto vyklopíme na slabě pomoučený vál, rozdělíme ho na 4 díly a vypracujeme bochánky. Velmi lehce je poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií, aby neoschly, a necháme 45 minut zrát.

Vyzrálé bochánky postupně vyválíme na slabě pomoučeném válu do kruhu o síle 4 mm a každý rozřežeme na 6 stejných trojúhelníků. Ty potom smotáme směrem od základny ke špičce. Špičku rohlíku zatlačíme, aby se nám neodchlípovala nebo se rohlík nerozmotal. Spojem dolů je položíme na plech a vytvarujeme do uzavřenějších podkov. Konce zamáčkneme k plechu a necháme 45 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehanými vejci a sypeme nemletým mákem.

Pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C 15 minut, dokud nebudou hnědé.

Tagy receptu: Hrníčkové loupáčky

Loupáčky Mák Mléko Droždí

Diskuze k receptu: Hrníčkové loupáčky

Další recepty

Hrníčková bramborová vánočka Hrníčkové malinové brownies Hrníčkový brumík Hrníčková houska na hamburger Hrníčkové české perníčky Hrníčková tvarohová buchta s Margot Hrníčková perníková čokoládová bomba Hrníčkový mazanec naší babičky Hrníčkový biskupský bílkový chlebíček Hrníčková tříbarevná bábovka

Naši partneři

  • Vánoční cukroví
    Kuchařka s tradičními i méně známými recepty na vánoční cukroví.
  • Smoothie recepty
    Široká nabídka receptů na ovocné i zeleninové smoothie.
  • Raw recepty
    Raw strava - nový trend ve výživě, zkuste nové raw recepty.