Těstoviny jsou jednou z neoblíbenějších jídel většiny lidí. Každý z nás má svou oblíbenou značku, někteří občas v obchodě sáhnou i po čerstvých těstovinách. Ale co takhle jednou minout v obchodě police s těstovinami a udělat si vlastní, domácí, ty nejlepší, jaké jste kdy jedli. V podstatě se jedná o velmi jednoduchý recept a výsledkem ohromíte každého ve svém okolí.
V míse promícháme obě mouky, přidáme vejce, špetku soli a lžíci olivového oleje a vypracujeme vláčné těsto. Pokud se těsto příliš drobilo, přidejte trochu olivového oleje, pokud by se naopak příliš lepilo na ruce, přidejte trochu hladké mouky.
Vypracované těsto přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme 30 minut odpočinout.
Poté těsto trochu pomoučíme a nakrávíme tlustší plátky, které postupně rozválíme na co nejtenčí pláty. Válejte obdélníkové pláty, delší strana bude pak délkou těstovin.
Rozválené pláty srolujeme do ruličky a rozkrájíme na ne příliš tlusté šneky. Které dáme do mouky.
Poté šneky rozděláme na dlouhé těstoviny.
Hotové těstoviny vaříme v horké osolené vodě pár minut, dokud nejsou tak říkajíc "al dente".
Hrníčkové rohlíky Hrníčkový brumík Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčkový kynutý meruňkový koláč Hrníčková roláda Banánovo ořechové muffiny Hrnková tortila Hrníčkový švestkový koláč s mákem Hrníčková domácí veka Hrníčkové houskové knedlíky
Naši partneři