Recept na výborného olejového hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme vejce a olej. Vše promícháme a nakonec přidáme mléko.
Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do předem vymazané a vysypané formy.
Pečeme dle druhu formy 40 až 60 minut ve středně vyhřáté troubě.
Tento recept dělám v kameninové oboustranné formě. Před nalitím těsta vezmu dvě rozinky a vmáčknu je do sádla, kterým jsem formu vymazala, v místě očí. Poté ještě jednu sušenou švestku do nosu. V kameninové formě peču hodinu.
Velikonoční beránek Polohrubá mouka Cukr Olej Vejce Mléko Rozinky Sušená švestka Sádlo Hrubá mouka
Hrníčkový švestkový koláč s mákem Hrníčkové svatební koláčky Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčková buchta s cuketou Hrníčkové tvarohové řezy Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkové vařené perníčky s kakaem Hrníčková domácí celozrnná bagetka Hrníčková houska na hamburger Hrníčkové vdolečky
Naši partneři