Pro milovníky kopru jsme připravili rychlou a velmi snadnou polévku, kterou si hravě uvaříte pomocí hrníčků. Jedná se o hrníčkovou koprovou kulajdu, kterou zvládne i kuchař začátečních. S chutí do toho a přejeme vám dobrou chuť.
Brambory, mrkev a cibuli nakrájím na malé kostičky a vložíme do kastrolu. Zeleninu zalijeme dvěma hrnky vody a jedním hrnkem mléka. Osolíme, přidáme nové koření, bobkový list a přivedeme k varu.
Když jsou brambory poloměkké, přilijeme druhý hrnek mléka, ve kterém jsme rozkvrdlali hladkou mouku. Dále přidáme smetanu, pepř a okyselíme octem. Za občasného míchání vaříme cca. 5 - 10 minut.
Asi 2 minuty před koncem vaření přidáme posekaný kopr.
Odstavíme a případně dochutíme solí a octem. Nakonec vmícháme nakrájené vejce natvrdo a podáváme.
Polévka Mléko Ocet Smetana Kopr Vejce Brambory Mrkev Nové koření Bobkový list
Hrníčkové české perníčky Hrníčkový čokoládový dort Indián Hrníčkové masopustní koblihy Hrníčkový Míša dort Hrníčková bramborová vánočka Hrníčkový kynutý meruňkový koláč Hrníčková domácí veka Čokoládový koláč Kladdkaka Hrníčkové palačinky Citrónový chlebíček s malinami a mákem
Naši partneři